Hogyan válasszunk kültéri szolár fényforrásokat?

Hogyan válasszunk kültéri szolár fényforrásokat?

Miért jó a szolár lámpa?

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi előnye van a napfénnyel működő fényforrásoknak! Egy biztos, a használatukkal csak nyerhetünk:

  • A természetes, megújuló energiaforrással működő szolár lámpák költségkímélőek, hiszen az áruk megfizethető, és csupán egyszeri befektetést igényelnek. Ráadásul a megvételük után nem szükséges áram a működésükhöz, csupán az ingyenesen rendelkezésre álló napfény, így elfelejthetjük a villanyszámlát is.

  • Fényérzékelőjüknek köszönhetően önműködőek, így nem kell a le- és felkapcsolásukkal bajlódnunk. Amint elég sötét lesz, automatikusan felkapcsolnak, majd hajnalban napfelkeltekor lekapcsolnak.

  • A szolár lámpák felszerelése rendkívül egyszerű, hiszen nem kell kábelekkel bajlódnunk. Legtöbbször csak leszúrjuk a földbe, vagy felakasztjuk a plafonra, és máris használható. Ha meguntuk a kert egyik pontján, akkor pontosan olyan könnyen, mint ahogy először felszereltük, át is helyezhetjük máshova. A már meglévő lámpa-hálózat könnyen bővíthető, alakítható később is.  

  • A kábelek és villany hiánya, illetve az égők hűvös érintése miatt gyermekek és háziállatok mellett rendkívül biztonságos.

  • Környezetkímélő. Nem tartalmaz toxikus hozzávalókat, és sokkal hosszabb ideig használható, mint egy hagyományos fényforrás. Ráadásul a legkisebb mértékben sem járul hozzá a globális felmelegedéshez.

  • A karbantartásával minimális dolgunk van, hiszen a szolár fényforrásoknak kevés mozgatható részük van, így lassabban mennek tönkre.

  • A napfénnyel feltöltött lámpák megbízhatóak, hiszen egy esetleges áramszünet esetén is égve maradnak.

  • Ritkán hangoztatott ám annál jelentősebb tulajdonságuk, hogy nem termelnek infravörös fényt, így a bogarak nem rajzanak körülöttük.

A kültéri szolár fénytestek típusai

Az egyszerűen felszerelhető szolár lámpák nagyon sokoldalúak, hiszen szinte mindenhová rögzíthetőek. A széleskörű felhasználhatóság miatt a forma- és színviláguk is végtelenül változatos. Mint minden lámpa esetében, itt is a funkció a legfontosabb nézőpont, azaz hogy mire szeretnénk használni a lámpát?

  • A szolár lámpatestek legnépszerűbbike a földbe szűrható, ösvényeket megvilágító lámpa. Ezek a kerti utak és kocsibeállók megvilágítására alkalmasak. Gyakran rendelkeznek időzítővel és mozgásérzékelővel is, amely még több energiát spórol a felhasználónak.

  • A funkcionális lámpák egy konkrét tárgyat világítanak meg, ezért ezeknek van a legerősebb fényük. Ilyenek például a bejárati ajtó melletti vagy a postaládához szerelt lámpák.

  • A legkisebb fényük a kerti elemeket, növényeket kiemelő lámpáknak van. Ezek csupán egy-egy dolog halvány megvilágítására, a kert hangulatosabbá varázsolására szolgálnak.  

  • A dekoratív lámpák a földön csücsülő békától az ágon fészkelő baglyon és a mécsest tartó törpén át a bokorban világító lepkéig rengeteg formában megtalálhatóak. Különösen kedveltek a kisebb-nagyobb lampionok és különböző fényfüzérek, de vehetünk akár világító köveket is.   

Akármelyik szolár lámpát is választjuk, a legfontosabb, hogy a napelemet érje megfelelő mennyiségű napfény. Amennyiben ez közvetlenül nem oldható meg, a lámpához tartozó panelt napos helyre kell helyezni, ezzel kiküszöbölhető a probléma.



Szögletes beépíthető lámpák Szögletes beépíthető lámpák Szögletes beépíthető lámpák 2-5 ágú csillárok 2-5 ágú csillárok 2-5 ágú csillárok LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák

Reality

Reality

Reality R46332001 Tommy állólámpa R46332001 Reality R46332001 Tommy állólámpa R46332001 Reality R46332001 Tommy állólámpa R46332001 Reality R46332001 Tommy állólámpa R46332001 Reality R62067200 Frodo LED mennyezeti lámpa R62067200 Reality R62067200 Frodo LED mennyezeti lámpa R62067200 Reality R62067200 Frodo LED mennyezeti lámpa R62067200 Reality R62067200 Frodo LED mennyezeti lámpa R62067200

KWbf07896cfd4bab65a42fc1d0c2c001f2

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Luxusautó bérlés / luxus autó bérlés / autóbérlés budapest havidíjas keresőoptimalizálás

Havidíjas és Google keresőoptimalizálás

Haszongépjármű behozatal külföldről weboldal készítés és keresőoptimalizálás